BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Eddig 3,3 milliárd dollárt mozgatott meg idén az átigazolási piac

Idén januártól szeptemberig, a nyári átigazolási időszak végéig 10 ezer 454 átigazolás történt a labdarúgásban a világon – tudatta honlapján a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA). A tavalyi hasonló időszakhoz képest szinte jelentéktelen a különbség, akkor 0,6 százalékkal több (10 ezer 513) átigazolás történt a globális piacon. Összesen 5018 club 164 országból volt érintett a transzferekben. A teljes átigazolási piac, mintegy 3,367 milliárd dollárt fizettek ki új játékosokért, ami 29 százalékos növekedés volt 2012-höz képest (2,619 milliárd dollár). A közvetítési jutalék 20 százalékkal nőtt, összesen 169 millió dollárra.

Az országok közötti játékosmozgásban a portugál-brazil kapcsolat járt az élen, összesen 1,3 millió dollárt megmozgatva. Portugáliából Brazíliába 132 játékos szerződött (1,3 millió dollár értékű volt az összes transzfer összege), míg Argentínából Chilébe összesen 98-an labdarúgó szerződött át (100 ezer dollár értékben). Két ország között a legtöbb pénz Spanyolország és Anglia között mozgott, 38 játékos igazolt át a spanyol bajnokságokból az angol ligákba, összesen 227 millió dollár értékben. Utána a legjelentősebb pénzmozgás Olaszországból és Angliába volt 25 játékost érintve, 148 millió dollárral.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.