BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Megveszik az Egist

Az Egis részvények kereskedését nyitás előtt felfüggesztették. Az indoklás szerint piacbefolyásoló hír érkezhet a társaság felől.

Az Egis nem sokkal később közölte, hogy kézhez kapta a Serviercsoport (Servier) 100 százalékos leányvállalata, az Arts et Techniques du ProgrÈs önkéntes nyilvános vételi ajánlatát, amelyben az vállalat 28 000 forintos részvényenkénti vételáron készpénzes ajánlatot tesz az Egis valamennyi, általa még nem tulajdonolt részvényének megvásárlására.

Az Arts et Techniques du ProgrÈs jelenleg az Egis részvényeinek mintegy 51 százalékát birtokolja.

Az Egis 21 050 forintos árfolyamon zárt hétfőn. Az ajánlat közel 7 000 forinttal magasabb a kereskedési árnál.

A szektortárs, Richter kereskedése zavartalanul folyik: a papírok 3,5 százalékos felértékelődést mutatnak a nyitást követően.

"A tőzsde szempontjából azonban szomorú következménye is lehet a felvásárlási ajánlatnak, ugyanis ezzel lényegében az egyik nagypapír tűnhet el a hazai parkettről" - írják kommentárjukban az Erste elemzői.

A Servier a közlemény szerint egy független, magántulajdonban lévő, kutatás-központú gyógyszeripari vállalatcsoport, termékeit a világ több mint a 140 országában forgalmazza. Több mint 20 000 munkavállalót foglalkoztat, közülük 3000-en a kutatás-fejlesztés területén dolgoznak.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.