BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nagy flottát adott el a Toyota

A Hewlett-Packard magyarországi cégcsoportja 240 darab Toyotával újítja meg autóparkját. A megrendelés nagyban hozzájárul ahhoz, hogy a Toyota az idén akár negyedével is növelheti eladásait a flotta piaci szegmensben.

Az MKB-Euroleasing Autópark Zrt.-vel kötött flottakezelési megállapodása értelmében a HP a jövőben több mint 240 Toyota személyautóval újítja meg autóparkját.

A Toyota flottakínálatának megújításával, versenyképes kondíciókkal, és mindenekelőtt a piacon jelenleg a legfrissebbnek számító kompakt modellekkel – az Auris Touring Sports és a napokban debütált új Corolla modellekkel – növelte jelentős mértékben jelenlétét a flottapiaci szegmensben.

Az előzetes becslések szerint – az elhúzódó autópiaci válság ellenére – a Toyota eladásai idén akár 25 százalékkal haladhatják meg a tavalyi értékesítési adatokat, így ebben az évben 5 százalék körüli szintre emelheti részesedését a flottapiaci szegmensben.

A Toyota figyelme nem véletlenül fordult a céges autók piaca felé, hiszen az utóbbi évek jellemző piaci tendenciája a céges autó eladások arányának radikális emelkedése: ma már a cégek képviselik a legnagyobb vásárlóerőt. Az összes új személyautó 73 százalékát vállalatok vásárolják. Ebben a piaci szegmensben viszont a kompakt modellek képviselik az eladások 60-70 százalékát, vagyis amelyik gyártó ebben a kategóriában nem rendelkezik versenyképes ajánlattal, nem tud érvényesülni.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.