BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nagy siker lesz az új iPhone?

Az Apple-láz már javában elkezdődött a világ számos részén, hiszen az előrendelések mellett a mai napon nyitó boltok előtt több százan, ezren állnak sorba, hogy az elsők közt vegyék kezeikbe az új telefonokat. Egy tokiói férfi azt mondta a Bloombergnek, hogy 5 napja áll az üzlet előtt,   a nyitásra várva.

Közben Párizsban is kitört az Apple-láz, itt több százan álltak reggel óta egy Apple bolt előtt, ahol külföldi turisták is tucatnyian állnak, még jelenleg is. Rengeteg olasz megy át Franciaországba, hiszen a legújabb termékek ott nem elérhetőek egy ideig – nyilatkozta egy veronai férfi. Vélhetően a legnagyobb érdeklődés Európában most Londonban van, hiszen közel 2 kilométeres sor áll kora reggel óta egy iPhone-t árusító bolt előtt.

Glen Yeung, a Citi elemzője úgy véli, hogy valamivel több mint 2,2 millió darab iPhone 5C-t rendelhettek elő, bár megjegyzi: az általa jósolt előrendelői számok kizárólag Kínára, Hong Kongra és Japánra vonatkoznak, így vélhetően jóval többre lehet majd számítani.

Az elmúlt évben nyilvánosságra hozott adatok szerint az iPhone 5-ből az első 24 órában körülbelül kétmillió darabot rendeltek, míg a 2010-ben bemutatott iPhone 4-ből 600 ezer, addig azt követő évben piacra dobott 4S-ből már 1 millió darab talált gazdára az első 24 órában.

Eközben számos bírálat érte az Apple-t az ujjlenyomattal feloldható iPhone 5 miatt."Az ujjlenyomatot nem lenne szabad mindennapos használatba venni azonosítás céljából, különösen akkor nem, ha az adatok elmentésre is kerülnek" - mondta a Hanzaváros adatvédelmi biztosa a Spiegelnek.

Phil Schiller, az Apple globális marketingért felelős elnökhelyettese közölte, hogy saját felméréseik szerint a felhasználóknak a fele tekinti nyűgnek a biztonsági kód használatát telefonján, ami tekintettel a készüléken tárolt információk személyes jellegére egyáltalán nem egy szerencsés hozzáállás.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.