BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A GDP 9-10 százalékát adja a turizmus Magyarországon

A Magyar Turizmus (MT) Zrt. egyik legfontosabb középtávú célja a belföldi vendégforgalom jelenlegi, mintegy ötvenszázalékos részarányának bővítése – jelentette ki a szervezet belföldi igazgatója kedden, a társaság és a Tisza-tavi régió 2014. évi marketing tervét ismertető szakmai fórumon, Tiszafüreden.

Mártonné Máthé Kinga elmondta: az országos adatok és a következő évre vonatkozó, a többi ágazatot meghaladó, mintegy 4 százalékos bővülést ígérő előrejelzések arra utalnak, hogy a szakma kifelé lábal a válságból.

Jelezte: jelenleg a hazai össztermék (GDP) 9-10 százalékát adja a turizmus Magyarországon, a bevételek alakulását azonban ma még jelentősen befolyásolják a nemzetközi politikai és gazdasági hatások. E kitettség csökkenhetne a belföldi vendégforgalom arányának bővülésével - tette hozzá.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.