BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hetvenezer fős erősítés az Amazonnál

A karácsonyi szezonra készülve 70 ezer idénymunkást vesz fel az Egyesült Államokban a világ legnagyobb online áruháza, az Amazon. Ez a múlt évhez képest 40 százalékkal több.

Valószínűleg rekord karácsonyi szezonra számítanak az Amazonnal, erre utal legalábbis, hogy a világ legnagyobb internetes áruháza 70 ezer embert vesz fel erre az időszakra az Egyesült Államokban, hogy ki tudja szolgálni a megugró igényeket. Ez egyébként azt jelenti, hogy a múlt évhez képest 40 százalékkal bővül az idénymunkások száma. Tavaly a Bloomberg beszámolója szerint több ezer, a karácsonyi időszakra felvett munkavállalót véglegesített a cég, és az idén is ez várható.

Az Amazon jelentős fejlesztéseket hajt végre a raktári rendszerében is, annak érdekében, hogy a megvásárolt termékek mielőbb a fogyasztókhoz kerüljenek. Ezeket a lépéseket az is indokolja, hogy az eBay és a Wal-Mart is egyre komolyabb kihívást jelent az online áruháznak.

Az amerikai üzletláncok egyébként visszafogott ünnepi szezonra számítanak, a forgalom várhatóan mindössze 2,4 százalékkal bővül majd, ami a legkisebb mértékű növekedés 2009 óta.

Az Amazon idénymunkásai nagyjából a főállású alkalmazottak bérének 94 százalékát kapják meg, és jogosultak az egészségügyi juttatásokra is. Az internetes cég júliusban jelentős létszámnövelést jelentett be, 17 amerikai raktárközpontjában 500 fővel növelte az alkalmazottak számát.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.