BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Növekedett a német vállalatok vezetőinek fizetése

A német korlátolt felelősségű társaságok vezetőinek javadalmazása a múlt év nyara óta 5,2 százalékkal növekedett, és átlagosan 137 600 eurót ért le - jelentette az N24 német hírtévé. Ez az eredménye annak a felmérésnek, amelyet a Handelsblatt és a BBE Media tanácsadó szervezettel közösen végzett a német adótanácsadók szövetségével együttműködve.

A jelenlegi trend azt mutatja, hogy noha a javadalmazás tovább növekszik, ám nem olyan gyors ütemben, mint korábban. Az egy évvel ezelőtt végzett vizsgálat ugyanis azt mutatta, hogy a Handelsblatt szerint a fizetések még 10,5 százalékkal növekedtek.

A Kft.-k ügyvezetőinek keresete azonban a forgalomtól és az ágazattól függően nagy szóródást mutat. A legjobban a német iparban keresnek, utána a nagykereskedelemben. A csúcskereset 2,2 millió eurót tesz ki, de ez egyedi eset.

A tanulmány arra is rámutat, hogy Németországban a nők keresete lényegesen alacsonyabb, mint a férfiaké. Érdekes jelenség az is, hogy a férfiaknál a szolgálati kocsi fontosabb szerepet játszik, mint a nőknél.


 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.