BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Történelmi csúcsra száguldott az Amazon

Nőtt az amerikai Amazon internetes kereskedelmi cég bevétele a harmadik negyedévben, de a vállalat még mindig veszteséges volt. Elsősorban azért nem sikerült nyereséget termelnie, mert az Amazon sokat költött marketingre, a technológiai fejlesztésekre, illetve egyéb beruházásokra.

Az Amazon több új terméket is megjelentetett, növelte a logisztikai központjainak a számát, és egyes helyeken robotokat is telepített, hogy automatizálja a működési folyamatokat. Ezek miatt a negyedévben 24 százalékkal ugrottak meg a működési kiadások.

A cégnek 41 millió dollár vesztesége volt a harmadik negyedévben, ez nagyjából megfelelt az elemzői várakozásoknak. A veszteség jelentősen csökkent 2012 azonos negyedévéhez képest, akkor 274 millió dollárt veszített a cég (bár abba egy egyszeri 169 millió dolláros kiadás is beletartozott). Az Amazon bevételei viszont emelkedtek, 13,81 milliárd dollárról 17,09 milliárd dollárra, 24 százalékos növekedéssel.

Az Amazon becslése szerint a negyedik negyedévben 23,5-26,5 milliárd dollár bevétele lehet, ez pont körülöleli az elemzők által várt 25,88 milliárd dolláros bevételt. A pontos összegtől függően ez 10-25 százalékkal magasabb lehet, mint a 2012 utolsó negyedévében elért bevétel.

Az Amazon részvényárfolyama emelkedett a negyedéves jelentés miatt, a csütörtöki New York-i tőzsdezárás után 27,19 dolláros növekedéssel 359,90 dolláron állt az árfolyam, ami új történelmi csúcsot jelent.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.