BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hódító úton a Graphisoft

Ázsiában és Dél-Amerikában terjeszkedik a Graphisoft, amely Európában, de Magyarországon is erős: tavaly 30 százalékkal növelte belföldi árbevételét.

Az ázsiai és dél-amerikai piacokra összpontosítva terjeszkedik tovább az épületinformációs modellező (BIM) ágazatban Európában és Japánban piacvezető Graphisoft.

Az ArchiCAD tervezőszoftver kifejlesztője, a magyar alapítású, budapesti központú szoftverfejlesztő Graphisoft csoport legfontosabb ügyfeleinek kétévente rendezett meghívásos konferenciáján mutatta be legújabb épületinformációs modellező alkalmazását.

Várkonyi Viktor vezérigazgató a konferencián az MTI-nek elmondta, hogy az "egészséges, bőven dupla számjegyű" növekedésben lévő vállalat üzletfejlesztési beruházásait elsősorban Ázsiára és Dél-Amerikára koncentrálja, ahol nagyon sok pénzt fektet be. A befektetések már nagyon erősen beértek Japánban, ahol a vezérigazgató már piacvezetőnek tartja a cégét.

A Graphisoft ügyfelei közé tartozik Japánban a világ negyedik legnagyobb építész irodája, a Nikken Sekkei, valamint a Kajima Corp., amelyik egyike a világ tíz legnagyobb vállalatának. Ügyfele az Obayashi Corp. is, ez a társaság fúrta a budapesti négyes metrónak az alagutat.

A Graphisoft mexikóvárosi leányvállalatot hozott létre dél-amerikai piaca érdekében, ahol már kiterjedt partnerhálózattal rendelkezik. "A német piacon az elmúlt évben húsz százalékkal nőttünk, míg a konkurensek 5-8 százalékkal" - mondta Várkonyi Viktor, aki szerint a az európai válság eltűnőben van, Magyarországon is. A társaság az elmúlt egy évben már érezte, hogy a kis- és privátbefektetések, építészirodák is egyre inkább munkához jutnak.

A világ több mint 80 országában jelen lévő Graphisoft forgalmának 99 százalékát magyar szellemi termékek exportjával állítja elő. Tavaly - közlése szerint - nemzetközi versenytársainál jobban, 12 százalékkal növelte árbevételét. A legnagyobb növekedést az észak-amerikai és ázsiai piacon érte el, a magyar piacon 30 százalékost. Budapesti központja 250 fős. Tavaly világszerte növelte az alkalmazottai számát.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.