BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyiptomban üzletelnek a magyar vasúti járműgyártók

A három legnagyobb magyarországi vasúti járműgyártó cég - a Bombardier, a Ganz és a Stadler -, valamint az Eximbank közös delegációja a héten Egyiptomban tárgyal az egyiptomi vasúti tenderen való részvételről - közölte Fülöp Judit, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) parlamenti államtitkárságának sajtófőnöke.

A Bombardier, a Ganz, a Stadler nagyon komoly magyarországi gyártókapacitásokkal rendelkezik, így egy külpiacokon elért tendergyőzelem rendkívül pozitív munkaerő-piaci következményekkel is járna - jelezte a sajtófőnök.

Fülöp Judit hozzáfűzte: a magyar vállalatok ajánlatát jóval versenyképesebbé teszi az eximbanki finanszírozás, ezért az Eximbank és a legnagyobb vasúti járműgyártó vállalatok közös delegációja tárgyal a héten Egyiptomban a tenderen való részvételről.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.