BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Félházas lett az első gép Prágából Sármellékre

Egyelőre aligha váltotta be a reményeket a Czech Airlines Prágából a Hévíz-Balaton Airportra közlekedő járata, ugyanis az első menetrend szerinti géppel mindössze 37 utas érkezett a 70 személyes gépen, a visszaútra pedig 27 jegyet értékesítettek.

A jelenlegi tervek szerint a gépek november 10-éig repülnek. A CSA járata nemcsak a cseh főváros és Sármellék között teremtett összeköttetést, hanem a közvetlen átszállási lehetőségek miatt orosz és nyugat-európai városokat is könnyen elérhetővé tesz. A cseh légitársaság egyebek között Moszkvából, Jekatyerinburgból, Permből, Rosztov-na-Donu városából és Szamarából közlekedtet járatokat Prágába. Stanislav Zeman, a Czech Airlines kereskedelmi és marketing igazgatója korábban elmondta: egy új járat mindig próbakövet jelent, és bizonyos időnek el kell telnie, amíg a piac is megismeri.

Lényeges, hogy a hévízi járat kombinálható a budapestivel, így a turisták számára kényelmesebben tervezhető egy magyarországi körutazás, már csak azért is, mivel a Czech Airlines a hétköznapokon napi három, míg a hétvégente napi két járatot is kínál a prágai Václav Havel és a budapesti Liszt Ferenc nemzetközi repülőterek között. Prága az interkontinentális utazók számára is egyre inkább szóba jöhető választás, mivel a SkyTeam légiszövetségi és egyben code-share partner Delta Air Lines Boeing 767-300ER gépeivel New Yorkba, míg a cseh zászlóvivő saját szélestörzsű Airbus A330-300-asával Szöulba kínál hosszú távú járatokat. Budapestről momentán sajnos egyik sem érhető el közvetlen járattal.

Jelentős nagyságrendű fejlesztéseket tervez a sármelléki repülőtéren az a brit érdekeltségű társaság, amely a felszámoló által tartott árversenyben nemrég megnyerte a jogot a reptér vagyonelemeinek megvásárlására. Nemcsak üzemeltetni kívánják a szélesebb régió számára is fontos repteret, de olyan beruházásokat is terveznek, amelyek egy repülőtér környékén előfordulnak.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.