BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Itt az új TT Coupé Győrből - fotó

Ma indult az új Audi TT és TTS Coupé sorozatgyártása az Audi Hungaria Motor Kft. tavaly átadott járműgyárában, ami rövidesen átáll a három műszakos termelésre.

A harmadik generációs TT-család iránti megrendelési igény elengedhetetlenné tette, hogy augusztus elejétől a tavaly júniusban felavatott járműgyár megkezdje az átállást a három műszakos termelésre. Így szeptember első hetére már a présüzem, a karosszériagyártó üzem, a fényező valamint a szerelde is éjjel-nappal dolgozik. Ezzel a gyár termelési kapacitása 160 ezer darabra emelkedik.

Győrben tavaly mintegy 42 ezer autó készült, és amint Thomas Faustmann, az Audi Hungaria Motor Kft. ügyvezetésének elnöke nemrégiben nyilatkozta, idén megháromszorozódik a cég autógyártása. A 150 ezres kapacitású kecskeméti Mercedes-gyár kibocsátása annak köszönhetően emelkedhet idén 145 ezerre a tavalyi 109 ezerről, hogy ott már májusban átálltak a három műszakos termelésre.

A harmadik TT-nemzedék modelljeit két TFSI-benzinmotor és két TDI hajtja, amelyek a 135 kW (184 LE) és a 228 kW (310 LE) közötti teljesítménytartományt ölelik fel.

A világpiac számára kizárólag Magyarországon készülő Audi TT sorozatgyártása 1998-ban kezdődött, amit 2006-ban követett a második generációs modell. Az elmúlt év novemberében gördült le Győrben az 500 ezredik Audi TT a gyártósorról.

Részletek a pénteki Világgazdaságban

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.