BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Többen nézik az RTL Híradóját

A nézettségi adatok szerint olyanok kezdték el nézni az RTL Híradót, akik eddig nem tévéztek, vagy éppen mást néztek, de a saját sávjában tarol a csatorna késő esti hírműsora is. A Tényektől viszont nem tudtak elhódítani nézőket.

A bűnügyek, tragikus balesetek és állatkerti cukiságok tengerébe június 11-től kezdve tették be a kormány viselt dolgait boncolgató tudósításokat, s ekkortól kezdve nagy kérdés volt, hogy ez miként befolyásolja a híradó nézettségét - írja az MM Online.

Ennek a megállapítását sokáig nehezítette, hogy a politikai hírek érkezésével együtt elkezdődött a futball-világbajnokság, ami jelentősen felkavarta a főműsoridős nézettséget. A számokból az látszik, hogy ha lassan is, de nézettségi szempontból bejött az RTL-nek a változtatás. Amíg az este hatkor kezdődő hírműsoruk a nyár elején – a 18–49 évesek köréből – 140-160 ezer nézőt vonzott, addig az elmúlt két hétben már 180-190 ezret, azaz durván nyertek 50 ezer új nézőt. A teljes lakosságnál nyár elején átlagosan 500 ezer nézőt érdekelt az RTL Klub hírműsora, ehhez mostanra több mint 100 ezer új néző csatlakozott.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.