BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Már csak keveseknek maradt meg a régi útlevél

biometrikus A statisztikai adatok szerint csökken a régi, azaz nem e-útlevelek száma – közölte lapunkkal a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala. Jelenleg még 146 714 darab van forgalomban.

A hivatal szerint ehhez kétséget kizáróan hozzájárul Magyarország uniós tagsága okán szerzett azon jog is, hogy a magyar állampolgárok érvényes személyazonosító igazolvánnyal is gyakorolhatják a külföldre utazás jogát az EGT-állam területére történő beutazáskor.

E-útlevelet (biometrikus útlevelet vagy chipes útlevelet) már 2006. augusztus 29. óta kiállít Magyarország. Eddig összesen 3,4 millió darabot adtak ki. Idén 316 ezer darabnál tartanak, tavaly pedig 491 ezer darabbal zártak. „2006. augusztus 29-től kiállított útlevelek chipjén a biometrikus adatok közül még kizárólag az arcképmás szerepelt, 2009. június 28-tól már az ujjnyomat adat is” – magyarázta a hivatal.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.