BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Csalódást okozott friss számaival a piacon az eBay

JELENTÉS Nem fogadták kitörő örömmel a befektetők az eBay harmadik negyedéves eredményeit, a társaság papírjainak értéke a hírek hatására rövid idő alatt közel négy százalékkal csökkent. A vállalat a július-szeptemberi időszakra vonatkozóan 4,3 milliárd dolláros bevételről számolt be, ez 12 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbi értéket. A cég által működtetett online piactéren megvalósult forgalom értéke átlépte a 63 milliárd dollárt a harmadik negyedévben, ami 27 százalékos bővülést jelentett 2013 hasonló időszakához képest. Még látványosabb volt a fejlődés a mobileszközökön keresztül megvalósult vásárlásokat vizsgálva, az okostelefonon és táblagépen keresztül megvalósult tranzakciók értéke a harmadik negyedévben 14 milliárd volt, ez 67 százalékos növekedést jelent éves összevetésben.

A jó hírek azonban ezzel véget is értek, a társaság üzemi és adózott eredménye egyaránt visszaesett az egy évvel korábbival összevetve, a nyereség például két százalékkal maradt el a tavalyitól. Tovább ronthatta a befektetők hangulatát, hogy a társaság közzétette az utolsó három hónapra vonatkozó pénzügyi előrejelzését: a cég várakozásai szerint 4,85 és 4,95 milliárd dollár között alakulhat majd a forgalom az október-decemberi időszakban. Az elemzők előzetesen 5,2 milliárd dolláros bevétellel számoltak.

Az eBay szeptember végén jelentette be a vállalat történetének egyik legnagyobb változását, melynek keretében kiválik a társaságból az online fizetési szolgáltatás, a PayPal. A tervek szerint jövőre már önálló tőzsdei cégként működik majd a szolgáltatás.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.