BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Peugeot-k és Citroënek futnak majd Vietnamban

Délkelet-Ázsiában, Malajziában, Indonéziában és Vietnamban kíván terjeszkedni a francia PSA Peugeot Citroën autógyár - jelentette be a konszern régióért felelős igazgatója Gregoire Olivier a német Wirtschaftswoche lapnak adott interjúban.

A PSA Délkelet-Ázsiáért felelős regionális igazgatója a japán márkák hosszú ideje kiépített domináns pozíciója ellenére is nagy piaci potenciált lát a térségben az egyre szélesedő középosztály keresletének köszönhetően.

    Hosszas értékesítési nehézségek után a PSA ismét bizakodóan tekint a jövő elé - közölte Carlos Tavares a konszern vezérigazgatója októberben az idei párizsi autószalonon. A konszern az idei év első felében 477 millió euró nyereséget ért el a tavalyi 100 millió eurós veszteség után.

    A délkelet-ázsiai autópiac iránt a világ más autógyártói is fokozott érdeklődést mutatnak. A Volkswagen például saját gyártás kiépítésével kívánja felvenni a versenyt a piacvezető Toyotával. A Volkswagen eddig helyi együttműködő partnerekkel szereltette össze néhány modelljét a térségében.

MTI-->

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.