BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nyártól eltünteti a fehér foltokat a Libri

További tucatnyi boltra vonatkozó bérleti szerződést írt alá a Libri-Shopline Nyrt. leányvállalata, a Libri Kereskedelmi Kft. a magyarországi plázákat üzemeltető Klepierre Management Magyarország Kft-vel.

A cég megállapodással a Libri jelenlegi, 36 boltból álló hálózata 2015 második félévétől jelentősen bővül, így a Libri-Shopline csoport kiskereskedelmi forgalmi és piaci részesedése tovább erősödik. A Klepierre-hez tartozik három fővárosi, valamint egy-egy szegedi, nyíregyházi, debreceni, miskolci, fehérvári, győri, kaposvári, szolnoki és nagykanizsai bevásárlóközpont.

Starcz Ákostól, a Libri-Shopline Nyrt. vezérigazgatójától a Világgazdaság megtudta: az üzletek többsége pár száz négyzetméteres lesz, de ezer négyzetméteres boltot is nyitnak. Az ingatlanok többségét nyáron veszik birtokba. Stratégiai céljuk leginkább a nyugat-magyarországi fehér foltok eltüntetése volt, főleg a győri megjelenés jelent sokat. A Duna Plázában és a Csepel Plázában most is van boltjuk, itt optimalizálhatják azok méretét. A bejelentett tranzakciótól függetlenül áprilisban egy normál utcai boltot is nyitnak Szombathelyen. Starcz Ákos úgy látja: a cég kiadói és kereskedelmi üzletágában is van okuk az optimizmusra.

Legutóbb a Mammutban költözködött a Libri: októbertől a korábbinál kisebb, 924 négyzetméteres alapterületen várják a vásárlókat. A költözés célja egy olyan bolt volt, amely kisebb, de azonos forgalomgeneráló képességgel bír.

A cég tavaly az első félévben 5,5 milliárd forint nettó árbevétellel zárt, az adózott eredménye azonban 215 millió forintos mínuszt mutatott. A hagyományosan erős negyedik negyedév, valamint a könyvkereskedelemben elindult pozitív hatások miatt a cég úgy látta, hogy a kereskedelmi üzletág eredménye javulás előtt áll, amit kiegészíthet a kiadói üzletág tevékenysége is. Így a menedzsment fenntartotta a profitvárakozását 2014-re. A könyvpiac mérete 2013-ban 43,9 milliárd forint volt, ami 4,6 százalékos növekedést jelent.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.