BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Pénzt is lehet küldeni a Facebookon keresztül

FEJLESZTÉS Már pénzt is küldhetnek egymásnak a Facebook Messenger üzenetküldő alkalmazást használók, ezzel a társaság egy lépést tett abba az irányba, hogy egy szélesebb körben is alkalmazható fizetési megoldást vezessen be. Az androidos és iOS operációs rendszert használó eszközökre telepített applikációval lehet élni a lehetőséggel, igaz kezdetben az amerikai felhasználók számára nyitott ez a megoldás. A Messengert használók hitelkártyájuk adatait köthetik az alkalmazáshoz, így tudnak gyorsan és viszonylag egyszerűen pénzt küldeni ismerőseiknek. Az üzeneteken keresztül történő pénztovábbítás egyébként nem számít újdonságnak, a Facebook kínai megfelelője, a WeChat, illetve az Alipay is kínál ilyen lehetőséget, amellyel potenciális felhasználók százmillióit érik el. De az eBay-hez tartozó Venmo, vagy éppen a Snapchat kínálatában is elérhető már ez a szolgátlatás.

A világ legnépszerűbb közösségi oldala által bevezetett új szolgáltatás egyelőre csak a magánszemélyek közötti pénzküldést teszi lehetővé, de adná magát a következő lépés, vagyis egy igazi mobilfizetési megoldás bevezetése. A Facebook Messenger alkalmazását jelenleg mintegy 500 milliónyian használják, és mellette ott van még a tavaly közel 22 milliárd dollárért megvett WhatsApp, amely 700 milliós táborral bír. Ha sikerülne megalkotni egy jól működő, egyszerűen használható, biztonságos fizetési megoldást, ekkora felhasználói táborral komoly eredményeket érhetne el a társaság a mobilfizetés területén is.

A mobiltelefonnal történő fizetésre már évek óta születnek különböző megoldások, azonban a legutóbbi hónapokig úgy tűnt, hogy egy helyben topog ez a szegmens. Az Apple Pay tavaly őszi bevezetése, illetve sikere azonban alaposan megmozgatta a piacot. A Google a már évek óta elérhető Wallet alkalmazást fejlesztené tovább, míg a Samsung az új csúcsmobiljaival egy időben mutatta be saját konstrukcióját.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.