BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hatszáznegyven millió forintért jegyeztek Plotinus-kötvényeket

A Plotinus-részvényekre cserélhető kötvényekből 640,8 millió forintért vásároltak a befektetők a június 18-án zárult jegyzés során - közölte a Budapesti Értéktőzsde standard kategóriájában jegyzett társaság a tőzsde honlapján.

A tájékoztatás szerint a lakossági jegyzések összege 486,9 millió forint volt, míg az intézményi befektetők 153,9 millió forintnyit vettek az egyenként 100 ezer forint névértékű papírokból. A forgalomba hozatali ár megegyezett a névértékkel.
   
A Plotinus közölte azt is, hogy a társaság elnöke, Zsiday Viktor közvetlen tulajdonában álló Tündérszikla Zrt. 200,6 millió forint értékben, a közvetett többségi tulajdonában álló Hold Alapkezelő Zrt. 65 millió forint értékben, közeli hozzátartozója, Zánkai Katalin pedig 28,8 millió forint értékben jegyzett a kötvényekből.
   
A Plotinus 2019/A elnevezésű kötvény 4 éves futamidejű, évente 2 százalékos kamatozású, és a futamidő alatt 20 darab Plotinus törzsrészvényre visszaváltható. A kötvényeket a Plotinus a tőzsdére is bevezeti, a tervezett első kereskedési nap 2015. június 23.
   
A kibocsátás szervezője és a kötvények forgalmazója az Equilor Befektetési Zrt.
   
A vagyonkezelő Plotinus június 10-én jelentette be, hogy 2 milliárd forint össznévértékű kötvényprogramot indít, és a kibocsátásból befolyó forrásokat alulértékelt tőkepiaci és reálgazdasági eszközökbe szándékozik befektetni.
   
A társaság legutóbb 2013 szeptemberében bocsátott ki kötvényeket, akkor a felkínált 500 millió forintnyi értékpapírt két nap alatt lejegyezték.
   
Az idei első negyedév végén a Plotinus egy részvényre jutó saját tőke értéke a társaság számítása szerint 3871 forint volt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.