BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Földet privatizálna a kormány?

A Fideszből állítólag arra kérik a kormányt, hogy adja el az állami földeket.

Az állami tulajdonú, jelenleg jobbára bérbeadással hasznosított földterületek kedvezményes értékesítését szorgalmazzák a Fideszben - írja a Népszabadság.

"Kormányközeli forrásból származó információk szerint a kormányzat arra készül, hogy az állami földeket eladja az érdekkörébe tartozó nyerteseknek" - ez áll abban a levélben, amelyet a napokban az Élőlánc Magyarországért a közjogi méltóságoknak küldött. Az Élőlánc szerint "nem zárható ki, hogy ez még ezen a nyáron, tehát alig néhány hét múlva megtörténik"

A parlament utolsó nyári ülésnapjai­nak egyikén napirend előtti felszólalásban értékelte a mezőgazdaság helyzetét Jakab István, aki a Magosz elnöki posztja mellett a Fidesz frakcióvezető-helyettesi pozícióját is betölti. Jakab az eredmények méltatása mellett kijelentette: „a cél nemcsak a használathoz való jutás, hanem arra kérjük a kormányt, hogy minél inkább abba az irányba haladjanak, hogy a gazdák ne csak használatot, hanem tartósan tulajdont is tudjanak szerezni".

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.