BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Telekom: péntektől már előrendelhető az új iPhone

Rekordot döntöttek az értékesítés első hétvégéjén az új iPhone-ok, az Apple okostelefonjainak új modelljeiből péntek és vasárnap között összesen 13 milliót adtak el. A készülékek október 9-től újabb 40 országban lesznek elérhetők és megérkeznek Magyarországra is.

Múlt pénteken kezdte meg az Apple az új iPhone 6S és 6S Plus forgalmazását az üzletekben, illetve ekkortól vehették át a készülékeiket azok, akik éltek az előrendelés lehetőségével. Azt már az előrendelések alapján lehetett sejteni, hogy nagy az érdeklődés az új modellek iránt, és az almáslogójú cég közlése alapján sikerült az újabb rekorddöntés. Az új okostelefonokból a három nap alatt összesen 13 millió fogyott el, vagyis az iPhone történetének legjobb nyitóhétvégéjét produkálta. Tavaly az előző verzió 10 millió forgalom környékén zárt.

Az Apple azt is bejelentette, hogy október 9-től az eddigi 12 mellett újabb 40 országban teszi elérhetővé az új iPhone-okat. A hazai fogyasztók is örülhetnek, ugyanis az újabb körben már Magyarország is benne lesz. A Telekom közölte, október 2-től -vagyis most péntektől- a cégnél már lehetőség lesz előrendelésre.

Az Apple tervei szerint október 16-tól újabb piacokon lesznek elérhetők a készülékek, az év végéig pedig összesen 130 országban. A vállalat szeptember 9-én mutatta be új eszközeit, amelyek formában és méretben ugyan megegyeznek elődjeikkel, azonban jóval nagyobb teljesítménnyel bírnak azoknál és alaposan átalakított vezérlőrendszerrel jönnek. A 3 D Touch technológiának köszönhetően ugyanis az is számít, hogy milyen erővel és hosszan érintjük meg a kijelzőt, hiszen attól függ, hogy milyen alkalmazás, illetve azon belül milyen funkció indul el. 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.