BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nem minden boltban lesz kötelező a létszámnövelés

Csak az élelmiszereket és napi fogyasztási cikkeket áruló nagy üzletekben vezetnék be a kötelező foglalkoztatási minimumot.

Csupán az élelmiszereket, napi fogyasztási cikkeket árusító nagy áruházakra lesz érvényes a kötelező foglalkoztatási minimumra vonatkozó előírás a Magyar Idők információi szerint.

Az újság mai számában azt írta, nem kell például kötelezően bővíteniük állományukat a plázáknak vagy az iparcikkeket kínáló üzleteknek.

A lap piaci körök vélekedésére hivatkozva azt is írta, hogy az ágazati várakozások ellenére a foglalkoztatási kötelezettség csak a szakképzett munkavállalókra vonatkozhat.

A Magyar Idők információi szerint a jelenleg tárcaegyeztetésen lévő törvénytervezet szerint a 400 négyzetméternél nagyobb bruttó alapterületű árusítóhelyek lesznek érintettek, vagyis jellemzően a hiper- és szupermarketek, diszkontok, drogériák.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.