Megfelelt a szabályoknak a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) élelmiszer és vegyipari laboratóriumában vizsgált 20 féle csokoládé mikulásfigura - közölte a hatóság.
A hatóság akkreditált laboratórimában azt vizsgálták, hogy a "csokoládé", illetve "tejcsokoládé" termékek gyártásához valóban csak kakaóvajat használtak-e, illetve a "kakaóvajhoz adott növényi zsírokat tartalmaz" jelöléssel ellátott termékek valóban 5 százalék alatti mennyiségben tartalmazzák-e ezen zsírokat. Ellenkező esetben ugyanis a termék nem nevezhető csokoládénak, illetve tejcsokoládénak, hanem egyéb megnevezéssel - például kakaós figura - forgalmazható a termék - írja közleményében az NFH.
A hatóság közleményében felhívja a figyelmet arra, hogy a Magyar Élelmiszerkönyv szabályai szerint a csokoládék kakaótermékekből és cukrokból készülő termék, míg a tejcsokoládé gyártásához ezeken túlmenően tejet és tejterméket használhatnak fel a gyártók. Az csokoládé, illetve tejcsokoládé termékek a kakaóvajon kívül csak az élelmiszerkönyvben szereplő növényi zsírt tartalmazhatnak legfeljebb 5 százalékban, és ezt is fel kell tüntetni a címkén.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.