BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Rasszizmussal vádolják az AirBnB-t

Jóval kisebb eséllyel foglalhat az ember szállást, ha a neve alapján feltételezik róla, hogy fekete - állítja egy tanulmány.

Rasszizmus vádjával kell szembenéznie az AirBnB-nek: egy harvardi kutatás azt állítja, az olyan vendégek, akikről a nevük hangzása alapján azt lehet feltételezni, hogy feketék, jóval kisebb eséllyel jutnak szálláshoz az AirBnB-n keresztül.

A kutatás több mint hatezer kiadó ingatlant vizsgált az USA öt városában. Akkor, amikor olyan vendég nevében foglaltak volna szállást, akinek a neve inkább a feketék közt gyakori, 16 százalékkal kisebb volt az esélye a pozitív válasznak.

A tanulmány arra is kitér: a fekete szállásadók pontosan ugyanannyira diszkriminálják a feketéket, mint a fehér AirBnB-zők.

Az AirBnB úgy reagált a vizsgálatra: felvették a kapcsolatot a tanulmány szerzőivel, és folytatnák velük az egyeztetést.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.