BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nem siet visszaszerezni oszlopait a Mahir

Az önkormányzat levélben értesítette a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó Mahir Cityposter Kft-t, hogy a főváros visszaszolgáltatja a korábban jogellenesen eltávolított hirdetőoszlopait, ám a cég úgy véli, a szállítás nem az ő feladatuk.

Az oszlopokat a Cityposter már hetekkel ezelőtt visszakövetelte, de az önkormányzat válaszra sem méltatta a céget. Most viszont arra hívták fel a vállalkozást, hogy február 15-ig maga szállítsa el a tulajdonát képező oszlopokat.

A vállalat jogi képviselője, Magyar György úgy gondolja, a főváros vigye vissza oda, ahonnan januárban kitépték őket és gondoskodjanak az eredeti állapot helyreállításáról – írja a Népszabadság.

Az ügyvéd kijelentette: azzal, hogy a főváros szerződést bontott és csaknem 170 hirdetőoszlopot önkényesen – a kontraktus egyoldalú felmondása miatt indított per kimenetelét meg sem várva – eltávolított, a cégnek súlyos károkat okozott. Ezt pedig szerinte annyival nem lehet elintézni, hogy az „ellopott" hirdetési felületeket visszaadják.
A bontást leállították, mert a bíróság ideiglenes intézkedést hozott, és megtiltotta újabb oszlopok eltávolítását. Egyben felszólította az önkormányzatot, hogy biztosítsa a cég számára a közterületek szerződésben foglalt használatának lehetőségét.

Az ügyvéd álláspontja szerint ebben a helyzetben a főváros kötelessége a kárenyhítés mert a Cityposternél folyamatosan jelentkeznek azok a hirdetők, akiknek a megrendelését a főváros hibájából nem tudják teljesíteni. Valakinek őket is kárpótolnia kell, és Magyar szerint ez csak a főváros lehet.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.