BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tarlós: módosítják a taxirendeletet

Átírják a budapesti taxirendeletet, de a fővárosnak sem joga, sem lehetősége nincs betiltani az Ubert - közölte a főpolgármester.

Módosítani fogja a főváros a taxirendeletet - ígérte meg Tarlós István. Arra nem tért ki a főpolgármester a sajátótájékoztatóján, hogy pontosan milyen változások jöhetnek.

A fővárosnak sem joga, sem lehetősége nincs betiltani az Ubert. Ennyi erővel azt is ígérhette volna, hogy megtanítja a taxisokat repülni - mondta a főpolgármester.

Abban Tarlós szerint igazuk van a taxisoknak, hogy ők rendesen fizetnek adót, miközben ismeretei szerint az uberesek nem fizetnek se adót, se járulékokat rendesen. (Az Uber mindig is tagadta ezeket a vádakat.)

Abban azonban Tarlós állítása szerint nincs  a taxisoknak, hogy a jelenlegi taxirendelet az ő bevonásuk nélkül íródott. Két éve, amikor az Uber még nem volt sehol, épp a taxisok követelték, hogy rögzítsék a rendeletben a fix tarifát - emlékeztetett Tarlós.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.