BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tízezer néző sem volt kint a hétközi NB I-es fordulóban

Némi meglepetésre nem dőlt meg a negatív nézőcsúcs a hétközi bajnoki fordulóban, de így sem volt tízezer ember, aki magyar focit akart (vagy tudott) volna a helyszínen nézni.

Minden adott volt ahhoz, hogy alig legyenek nézők az NB I hétközi fordulóján: budapesti rangadó Dunaújvárosban, Haladás-Újpest Sopronban, idegenben a Ferencváros Békéscsabán, mindezt hétköznap kora este. Végül a negatív rekord nem lett meg, de így is a bajnokság második legalacsonyabb nézőszámát hozta a tegnapi játéknap. A Nemzeti Sport úgy számolt: összesen 9714-en voltak kint a meccseken, ami 1619-es átlagot jelent.

A forduló legnézettebb meccse a Diósgyőr-Videoton volt 3262 nézővel, a többi mérkőzésre viszont nem sokan gondolták úgy, hogy érdemes hétköznap este kilátogatni. A Békéscsaba-Ferencvárost 2396-an nézték meg, a többi meccsen pedig kétezren sem voltak. A Haladás-Újpest mindkét csapat szurkolóinak nagy utazással járt, mert a szombathelyi stadion építése miatt Sopronban rendezték - végül 1728-an vállalták az utazást. A Vasas-Debrecent még kedd este 1100-an nézték meg a helyszínen. Nem túl nézőcsalogató időpontban, szerda délután négykor tartották a Felcsút-Paks találkozót, azon hivatalosan 708-an voltak kint. A forduló legalacsonyabb nézőszámához pedig Dunaújvárosba kellett menni - pályaproblémák miatt ott játszott ugyanis egymással két budapesti csapat, az MTK és a Kispest, akiknek összesen 520 szurkolója tudott szerda este elutazni focit nézni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.