BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Újításokra készül a Sony

A mobileszközökön is megjelennek a jövőben a PlayStation játékkonzolra szánt videojátékok, a Sony a héten bejelentette, hogy külön csoportot hoztak létre a társaságon belül ennek megvalósítására. A vállalat közlése szerint iOS és Android operációs rendszert futtató készülékeken lesznek majd elérhetők a játékok. Az eddigi információk alapján azonban úgy tűnik, hogy a Sony új részlege elsősorban a japán és ázsiai felhasználókra fókuszál majd. Az új divízió hivatalosan április elsejétől működik majd, így ezt követően többet lehet tudni arról, hogy a világ többi részén élők számára milyen lehetőségeket nyújt a japán vállalat újítása. A Sony egyébként nincs egyedül ezzel a kezdeményezéssel, korábban a nagy konzolgyártók közül a Nintendo is erre az útra lépett, és a társaság ebben a hónapban már be is mutatta az első mobilra szánt játékát, a Miitomót.

A jelek szerint a Sony egyre inkább elhúz riválisaitól, a múlt évben több mint 21 milliót vásároltak a PlayStation különböző változataiból, míg a riválisok, a Nintendo és a Microsoft a becslések szerint összesen tudott nagyjából ennyi játékkonzolt eladni. Ráadásul a japán cég jelentős erőforrásokat fordít arra, hogy a virtuálisvalóság- (VR) megoldások iránti robbanásszerűen növekvő érdeklődést is kihasználja. Ahogyan arról a múlt héten a Világgazdaság is beszámolt, várhatóan októberben érkezik majd a cég VR-szemüvege, amely nemcsak a vetélytársakhoz képest meglepően alacsony, 399 dolláros árával hívja fel magára a figyelmet, hanem azzal is, hogy azonnal használható lesz a PlayStation4 (PS4) játékkonzolokkal, amelyekből mintegy 36 milliót adtak már el.

A Kotaku nevű, videojátékokkal kapcsolatos hírekre szakosodott portál napokban megjelent beszámolója szerint úgy tűnik, hogy a Sonynál még jobban ráerősítenek a VR-vonalra, ugyanis a PS4 egy továbbfejlesztett verzióján dolgoznak. Ez a hírportál információi szerint ez még nem a következő generációs játékkonzol, a PS5 lesz, hanem inkább egy 4.5-ös verzió, erősebb processzorral, jobb grafikai képességekkel, ami a jelenlegi modellnél jóval alkalmasabbá teheti az új eszközt a VR-szemüveg kínálta lehetőségek kihasználására. A San Franciscóban rendezett Game Developers Conference alkalmával az is kiderült, hogy még az idén több mint 50 olyan játék lesz, amelyet már a virtuálisvalóság-készülékkel és a PS4-essel lehet játszani. K. Z.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.