BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Európai Bizottság : ne tiltsák be az Ubert

Az Európai Bizottság egységesíteni szeretné az Uber és az Airbnb típusú szolgáltatások szabályozását az unióban - írja a Financial Times.

A lap cikke szerint az unió kormányait arra kéri Brüsszel, hogy ne korlátozzák és ne tiltsák be az Airbnb-t és az Ubert. A kiszivárgott dokumentum szerint a betiltás csak egy végső menedék lehetne. Brüsszel csütörtökön teszi közzé az első uniós szabályozási javaslatot.

A tervezet szerint sokkal célszerűbb a piaci verseny fokozása és az új piaci szereplők beengedése. Ha életbe lép a szabályozás, annak nem feltétlen fog örülni az Uber, mivel a helyi működtetők, akik nem maguk állapítják meg a szolgáltatás árazását, alkalmazottnak számítanak. Ez azt jelenti, hogy az Uber-sofőrök alkalmazottá válnának, ami nyugdíj- és egyéb járulékokat jelentene a vállalatnak - írja a Financial Times.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.