BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kopogással irányítható az okosotthon, asztallal is be lehet kapcsolni a tévét

Izgalmas megközelítést választottak a Knocki nevű eszköz fejlesztői a wifikapcsolatra képes készülékeink irányításához, a berendezés révén ugyanis szinte bármilyen sík felület vezérlőpanellé alakítható át. Az új megoldás további finomítására, illetve a szélesebb körű forgalmazásra a Kickstarteren gyűjt pénzt az eszközzel azonos nevű vállalkozás, és meglehetősen jól áll. Eredetileg 35 ezer dollárt reméltek a közösségi pénzgyűjtő oldalon indított kampánytól, de már most 176 ezer dollár felett tartanak, és szinte percenként érkeznek az újabb felajánlások a készülékre igényt tartó felhasználóktól, így a hátralévő közel másfél hónapban még rengeteg pénz összejöhet.

A Knocki egy korong alakú készülék, amely falra, asztalra, ajtóra rögzíthető. Az eszköz érzékeli a kopogással keltett rezgést, és a wifi hálózatra csatlakozva bármely elektronikus berendezést irányítani lesz képes. Ehhez persze konfigurálni kell a megoldást, vagyis meg kell határozni, hogy mit jelent például két határozott koppintás. A Kickstarterre feltöltött videó alapján a világítás felkapcsolásához, az okostévé elindításához vagy az elhagyott telefon megtalálásához is elég lehet néhány koppintás.

Kérdés persze, mennyire tud elterjedni az eszköz egy olyan környezetben, amikor már egyre több a hangvezérléssel használható berendezés, de digitális asszisztenseken keresztül is vezérelhetjük okoskészülékeinket. Persze akadnak izgalmas felhasználási területek, így az éttermek: a Knocki bevetésével a vendégnek elegendő lenne az asztalon kopognia, hogy odahívhassa a pincért.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.