BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nem lesz rejtett áremelés az ételeknél - nyugtatnak a kereskedők

A munkabéremelés költségét elsősorban más kiadások átcsoportosításával, átütemezésével, lefaragásával gazdálkodják ki, rejtett áremelés nem várható - ígérte az OKSZ.

Nem lesz rejtett áremelés az élelmiszer-kereskedelemben - ígéri az Országos Kereskedelmi Szövetség. Mint írták, a kereskedelemi vállalkozások béremelésre kényszerülnek ugyan a munkaerőhiány miatt, de az áremelést elkerülik az éles piaci verseny miatt. A munkabéremelés költségét elsősorban más kiadások átcsoportosításával, átütemezésével, lefaragásával gazdálkodják ki, sok esetben a nyereség terhére. A sajtóban jelzett 5-10 százalékos rejtett áremelés ezért szerintük nem várható.

A nagyáruházak eddig kezelni tudták a munkaerőhiányt, elsősorban béremeléssel: az elmúlt időszakban többen is jelentettek be két számjegyű béremelést, de a fogyasztói árszintet nem áll szándékukban emelni. Mindössze néhány esetben alakult ki súlyosabb helyzet, ezeket azonban előreláthatóan rövid időn belül enyhíteni tudják.

A vasárnapi nyitva tartás többletköltségeit nem terhelik vásárlókra a kereskedők, itt is elsősorban költség átcsoportosítással enyhítik a feszültséget. A többletköltségek egy részét pontosan a korábban tervezett nyereség terhére számolják el az áruházláncok - írta az OKSZ.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.