BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Szerződnek a gyorsforgalmi utakra

Hamarosan több gyorsforgalmi út kivitelezési szerződését is megköti a megrendelő Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.

A közeljövőben több gyorsforgalmi út kivitelezési szerződését is megköti a megrendelő Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. – derül ki a legújabb Magyra Közlönyből – sőt már tegnap aláírhatták a 47-es számú főút Hódmezővásárhelyt elkerülő szakaszának kivitelezésére vonatkozó szerződést. Az uniós támogatással megvalósuló beruházás költsége 38 milliárd forint.

Szeptember 30-ig pedig aláírhatják azt a dokumentumot, amely az R67-es gyorsút M7–Balatonlelle–Kaposvár közötti szakaszának kiépítése vonatkozik, a kétszer két sávos út beruházási költsége meghaladja százmilliárd forintot. Szintén a jövő hónap végéig írhatják alá 48-as számú főút Debrecen–Nyírábrány, országhatár közötti szakaszának fejlesztésére vonatkozó kivitelezési szerződést. Ennek költsége 22 milliárd forint. A tervek szerint jövő március végéig aláírják annak a kétszer két sávos út megépítésének a kivitelezési szerződését is, amely majd Egert köti össze az M3-as autópályával. Fejlesztési költsége megközelíti az 57 milliárd forintot. Az uniós támogatással megvalósuló legnagyobb értékű, 111 milliárd forintos beruházás a Győr és Pápa közötti főút kiépítése lesz. A projekt része a pápai repülőtéri bekötőút megépítése is.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.