BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Jövő héten újít a Twitter

Jelentős változásra készül a Twitter, a The Verge beszámolója szerint szeptember 19-től alaposan átalakítják a bejegyzésekre vonatkozó szabályokat. A jövőben még jobban ki lehet majd használni a mikroblog 140 karakteres határát, mert az idézetek, valamint a csatolt médiafájlok jelölései nem számítanak bele, sőt a válaszoknál feltüntetett felhasználónév sem. Így több helyük marad majd a felhasználóknak a tényleges üzenetekre, igaz, ez semmiség ahhoz képest, hogy az év elején tízezer karakteres határról szóltak a hírek.

A változásról először májusban közölt részleteket a társaság, de eddig nem lehetett tudni, hogy mikor lépnek életbe. Az még most sem egyértelmű, hogy minden újdonságot egyszerre vezetnek-e be. A Twitternek nagy szükség van a megújulásra, az üzleti eredményei ugyanis elmaradtak a várttól. A társaság 602 millió dolláros bevétellel zárta az április–júniusi időszakot, ami ugyan 20 százalékkal felülmúlta az egy évvel korábbit, de kevesebb volt az elemzői prognózisnál (2015 második negyedéve éves összevetésben még 60 százalékos fejlődést hozott). Rossz hír a vállalat és a befektetők számára, hogy nagyon lelassult a felhasználók számának bővülése. A második negyedévben havonta átlagosan 313 millióan léptek be az oldalra, ami mindössze 3 millióval haladta meg az első negyedéves adatot.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.