BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Sorbanállás a kamatmentes uniós hitelért

Már 34,1 milliárd forintnyi hitelkérelem érkezett az MFB Pontokhoz a Mikro, Kis- és Középvállalkozások Versenyképességének Növelése Hitelprogram értékesítési adatai szerint. Országszerte ma már 428 MFB Pont múködik, ahol igényelni lehet a visszatérítendő uniós támogatást. A hitelprogramban meghirdetett 44 milliárd forintos keretösszeg iránt fokozódik az érdeklődés – mondta a Portfolio.hu Budapest Economic Forum 2016 konferencián Bertalan Sándor, az MFB vezérigazgató-helyettese.

A legtöbb érdeklődő vállalkozás a feldolgozóiparban és a kereskedelem területén működik, emellett az építőipar és a turisztikai szektor is jelentős igényekkel jelentkezett. A hitelkérelmek többsége gépek, berendezések beszerzésére vonatkozott átlagosan 41 millió forint értékben. Az MFB arra törekszik, hogy az uniós forrást minél gyorsabban kihelyezzék. Emiatt az eredetileg tervezettnél korábban, már október végére megnyílik mind a 442 MFB Pont az ország 400 településén, és a közeljövőben várható a hálózat bővítését célzó új közbeszerzés meghirdetése is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.