BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ötvenmilliárd a kkv-k fejlesztésére

Három pályázaton 54 milliárd forintot nyerhetnek a hazai kis- és középvállalkozások digitális felzárkóztatásukhoz – jelentette be Kara Ákos, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infokommunikációért felelős államtitkára egy pénteki sajtótájékoztatón.

A „vállalati komplex infokommunikációs és mobilfejlesztések, felhőalapú online üzleti szolgáltatások terjesztésének támogatására” 17,5 milliárd forint vissza nem térítendő forrás és 21,8 milliárd forint kedvezményes kölcsön áll rendelkezésre. Egy másik, szintén uniós pályázat keretében a vállalati felhőszolgáltatások elindítását 2 milliárd forint vissza nem térítendő és 2,5 milliárd forint visszatérítendő összeggel támogatják. Ez az informatikai mikro-, kis- és középvállalkozások által előállított termékek és szolgáltatások nemzetközi piacra juttatásához nyújt segítséget.

A digitális ipar fővároson kívüli fejlődéséhez járul hozzá az az uniós pályázat, amely a vidéki, működő infokommunikációs cégek fejlesztéseit támogatja. A 4,5 milliárd forint vissza nem térítendő és 5,6 milliárd forint visszatérítendő támogatással legalább kétszáz IKT-céget kívánnak elérni – tette hozzá Kara Ákos. A három pályázatra januártól adhatók be a kérelmek.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.