BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Médiabefektető a vízbizniszben

Az eddig inkább a Sláger TV és a Sláger Rádió befektetőjeként ismert Morar Nicolae Radu tűnt fel a csődből nemrég megmenekült Panta Aqua Vízpalackozó Zrt. tulajdonosai között.

A Panta Aquát 2014-ben alapította a mosonmagyaróvári önkormányzat azzal a céllal, hogy piacra dobja a Szigetközi friss vizet. A prémiumkategóriába pozicionált víz azonban akkora veszteséget hozott, hogy a cégnek csődvédelmet kellett kérnie 2015 szeptemberében. Abban az évben 80 millió forint árbevétel mellett 280 millió forint vesztesége keletkezett, a könyvekben nyilvántartott kötelezettségek pedig 342 millió forintra rúgtak.

Az önkormányzat nem tudta előteremteni a cég tőkeigényéhez szükséges forrást. Így a csődhelyzetben befektetőt kerestek, és 2015 decemberében jelképes összegért, 100 ezer forintért eladták a részvényeket az egyetlen ajánlattevőnek. Pontosabban a vizes cég tulajdonosa, a Panta Invest Kft. került új befektetőhöz. Hivatalosan annyit közöltek, hogy Orosz Tibor ügyvédről van szó, és az ő neve jelent meg a cégnyilvántartásban is. A vevő a munkahelyek megtartását vállalta, és fejlesztéseket ígért. Árvay István polgármester az eladáskor azt is elképzelhetőnek tartotta, hogy a város eddigi befektetései megtérülnek, hiszen az önkormányzat a vízkivételért a vezetéken szolgáltatott víz árának 15-20-szorosát szedi be díjként a Panta Aquától.

Néhány hete Orosz Tibor helyett két fővárosi székhelyű cég kezébe kerültek a Panta Invest üzletrészei, így a Szigetközi friss víz is. Az új tulajdonosok egyike a Genesis 2015 Communications Kft., amelyről sokkal több nem derül ki, mint hogy tavaly májusban jegyezték be, és az ózdi illetőségű Hevér Kristóf érdekeltsége. A másik tulajdonos, a Tematic Media Group Kft. már ismertebb, igaz, egészen más területről, a magyarországi médiapiacról. A cég Morar Nicolae Radu érdekeltségébe tartozik, és 2015 nyarán tűnt fel azzal, hogy az Ayudate Holding Kft.-től megvette a Juventus rádiót, bár akkor már az érdekeltségébe tartozott a Sláger TV, a Fishing ­& Hunting Channel, a Sportklub és a DoQ csatorna is.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.