BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nagy meglepetéseket hozhat a Mobile World Congress

Új LG csúcstelefon, egy izgalmasnak tűnő Samsung táblagép és egy nosztalgiára építő gyártó kísérlete – a többi közt ezekre számíthatunk a pár nap múlva rajtoló Mobile World Congressen

Bár hivatalosan csak hétfőn kezdődik a mobilipar legnagyobb rendezvénye, a Mobile World Congress (MWC), már vasárnap délutántól érdemes lesz Barcelonára összpontosítaniuk az okoseszközök szerelmeseinek, ugyanis már akkor figyelemre méltó bejelentések várhatók. Néhány hete eldőlt ugyan, hogy a Samsung ezúttal nem ezt az eseményt választja a Galaxy S sorozat új – már a 8-as számot viselő – mobiljának a bemutatására, de a dél-koreai társaság így is készül valami izgalmassal. A meghívóban látható kép és az interneten közzétett videó alapján egy új táblagép lehet majd az egyik sztárja a vasárnap esti eseménynek.

Túl sok minden nem szivárgott ki a Galaxy Tab S3-ról, az eddig megjelent beszámoló alapján egy 9,7 hüvelykes, 2048 x 1536-os felbontású kijelzővel ellátott eszközre lehet számítani, amely az Android Nougat operációs rendszert futtatja. A tablet valószínűleg Snapdragon 820-as csippel érkezik, és 4 gigabyte-nyi RAM-mal, valamint 32 gigabyte-os tárhellyel, és lesz belőle 4G-képes és csak wifis kommunikációra alkalmas változat is.

Szintén vasárnapig kell várni a Huawei következő prémiumkategóriás eszközére is, a társaság akkor mutatja be ugyanis a P10 jelzésű készüléket. Elődje, a P9 jelentős sikereket ért el, és fontos szerepet játszott abban, hogy a kínai vállalat nagymértékben erősítette pozícióját a globális okostelefon-piacon, az utolsó negyedévben részesedése már átlépte a 10 százalékot. Az új mobilról sok információ még nem áll rendelkezésre, azonban elképzelhető, hogy elődjénél valamivel nagyobb, 5,5 hüvelykes, 4K-s kijelzőt kaphat, 6 gigabyte-os RAM-mal és 256 gigabyte-os tárhellyel ellátott változata is lehet, illetve valószínűleg megtartják a P9-nél bevált kétkamerás megoldást. A Huawei egy új okosórát is bemutat Barcelonában.

Az LG újabb nagy dobása, a G6 szintén vasárnap kezdi meg hódítását. A dél-koreai társaság új csúcsmobilja a hírek szerint 5,7 hüvelykes, 2880 x 1440 pixeles felbontású kijelzőt kap, és az egyik különlegessége, hogy 18:9-es képarányt használ. De a kiszivárgott információk alapján talán ennél is izgalmasabb változás lesz, hogy szinte teljesen eltűnik a káva a készülékről, vagyis a képernyő az előlap jóval nagyobb részét foglalja majd el, mint az előző modellnél. További változás, hogy szakítanak a moduláris kialakítással, amelyet a G5-nél még használtak.

A Lenovóhoz tartozó Motorola márka újdonságai is bemutatkoznak még vasárnap, a beszámolók alapján két középkategóriás készülékre, a Moto G5-re és a Moto G5 Plusra lehet számítani, amelyek 5 és 5,2 hüvelykes kijelzővel érkezhetnek a piacra. További információ egyelőre nem áll rendelkezésre a társaság új mobiljairól.

Igazi csemegét is ígér a vasárnapi bejelentések sora, egy régi klasszikus feltámadásának is tanúi lehetnek ugyanis a Barcelonában összegyűlő újságírók. A Nokia márkajogait megszerző HMD Group ugyanis visszahozza a Nokia 3310-est. Eddigi ismereteink szerint megtartanák az eredeti készülék méreteit, és egyértelműen a nosztalgikus érzésekre számítanak a készülék piacra dobásakor. Világszerte több mint 120 milliót adtak el a 2000-ben bemutatott eszközből, amelyet most 59 euróért lehet majd megvenni. A Nokia ugyanakkor várhatóan egy igazi csúcstelefont, a P1-et is bemutatja majd Barcelonában, illetve két alsóbb kategóriás eszközzel is meglepheti a piacot.

Színvonalas kínálattal készül a Sony is Barcelonára, a hírek szerint három-öt új mobillal érkezhet az MWC-re. Köztük lehet a tavaly szintén ezen az eseményen bemutatott felső kategóriás modelljének új verziója, az Xperia X2.

Bőséges kínálat

Bár a Mobile World Congressről a legtöbb fogyasztónak elsősorban az új okoseszközök jutnak eszébe, a barcelonai kiállítás ma már sokkal többről szól, mint az új mobiltelefonok és táblagépek bemutatásáról. Az eseményen a nagy hálózati megoldásokat szállító cégek, a távközlési szektor meghatározó szereplői mellett egyre nagyobb számban képviseltetik magukat például az autóipari vállalkozások. Az idén a többi között a Ford, a Mercedes-Benz és a Volkswagen is igényes standdal készül. Az MWC-n nagyjából 2200 kiállító újdonságait nézhetik meg az érdeklődők. Tavaly már átlépte a 100 ezret az esemény látogatóinak száma, és a várakozások szerint az idén is hasonló tömegre lehet számítani.


Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.