BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tablettel lepné meg a piacot a Samsung

A jelek szerint idén egy új táblagép lesz a Samsung nagy újdonsága a barcelonai Mobile World Congresshez kapcsolódóan. A készülékről dél-koreai hírforrások is beszámoltak már, illetve a társaság által a rendezvény előestéjén, február 26-án tartott sajtótájékoztatóra kiküldött meghívó is erre utal. Az ott látható képen ugyanis egy tablet alsó részének körvonalai ismerhetők fel a szakértők szerint, a Home gombbal, valamint a korábbi modelleknél valamivel keskenyebb kerettel.

Arról, hogy az új táblagép lehet a Samsung barcelonai rendezvényének középpontjában, a dél-koreai ET News is beszámolt, és néhány információt is közölt arról, hogy mit tud majd az eszköz. Az eddigi információk szerint 9,7 hüvelykes, 2048x1536-os felbontású kijelzővel rendelkezik majd, és az Android Nougat operációs rendszert futtatja. A Galaxy Tab S3 valószínűleg Snapdragon 820-as csippel érkezik, és 4 gigabyte-nyi RAM-mal, valamint 32 gigabyte-os tárhellyel. A hírek szerint 13 megapixeles hátoldali és 5 megapixeles előlapi kamerát kap a készülék, és lesz belőle 4G-képes és csak wifis kommunikációra alkalmas változat is. A Samsung két éve mutatta be a Galaxy Tab S2-t, tavaly pedig annak Pro változatát dobta piacra.

Az elmúlt években megszokhattuk, hogy a dél-koreai cég a Galaxy S családba tartozó új, prémiumkategóriás okostelefonját mutatja be Barcelonában, és ezzel általában sikerült is ellopnia a show-t a riválisok elől, hiszen például az MWC-n ismerhettük meg az első, oldalra lenyúló kijelzővel ellátott mobiljukat, a Galaxy S6 Edge-et. Az idén azonban a Galaxy Note 7 körüli botrány miatt csúszik az új modell premierje, a legfrissebb hírek szerint a Galaxy S8 vagy március végén, vagy áprilisban érkezhet.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.