BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Közel a megegyezés a BKV-bértárgyalásokon

A mai napon a BKV Zrt. menedzsmentje és az érdekvédelmi szervezetek folytatták az egyeztetéseket a társaság béremelési ajánlatával kapcsolatban.

A tárgyalás során a felek között a bérmegállapodás tervezet legtöbb pontja kapcsán egyetértés született, azonban - bár a megállapodás részleteiben is határozottan körvonalazódik - a tervezet bizonyos elemei még mindig pontosításra szorulnak. Mint azt korábban megírtuk, a BKV szakszervezetek sztrájkfenyegetése után Tarlós István főpolgármester kezdeményezésére a BKV vezetése visszautasíthatatlan ajánlatot tett a két meghatározó érdekképviseletnek.

A BKV Zrt. menedzsmentje az érdekvédelmi szervezetekkel közösen keresi a megoldást, hogy egyrészt a bérfelzárkóztatásra fordítható források méltányosan kerüljenek elosztásra, másrészt olyan bérmegállapodás szülessen, amely széleskörűen és hatékonyan rendezi a hiányszakmák, illetve a piaci bérszínvonaltól jelentősen elmaradt bérek kérdését.

A BKV Zrt. vezetése és a szakszervezetek ezért holnap ismét tárgyalóasztalhoz ülnek, hogy a bérfejlesztési javaslat egyes, még nem tisztázott részleteivel kapcsolatban megegyezésre jussanak. Mind a munkáltatónak, mind a szakszervezetek képviselőinek határozott szándéka, hogy a bérmegállapodást mielőbb megkössék, annak érdekében, hogy a munkavállalók a lehető leghamarabb bérfejlesztésben részesülhessenek.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.