BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Megkezdődött a nyári szezon a debreceni reptéren

Május 11-én csütörtökön megérkezett az első nyári charter járat a Debreceni Nemzetközi Repülőtérre, ezzel hivatalosan is megkezdődött a nyári charter szezon a Cívisváros légikikötőjében.

Ez az egyetlen beutazó járat, amely a régiónk turisztikai és rekreációs lehetőségeinek kihasználása érdekében érkező német utasokkal már hosszú évek óta elsőként landol Debrecenben a nyári szezon során. Az első járat majdnem teljes kihasználtsággal érkezett, a korábban busszal érkező utasok pedig ugyanezzel a járattal indultak vissza Németországba a mai napon. A járat 2-3 hetes turnusokban üzemel szeptember végéig, a kiutazó charterek viszont heti rendszerességgel indulnak hamarosan, június közepétől. Idén nyáron ismét utazhatunk Bulgáriába (Burgasz), Görögországba (Korfu és Zakynthos), Törökországba (Antalya), valamint ismét választható nyaraló desztináció lesz Egyiptom (Hurghada).

A szezon szeptember végéig tart, amely során a charterek mellett a menetrendszerinti járatokat üzemeltető légitársaságok London, Eindhoven, Milánó, Malmö, Párizs és Tel Aviv mellett a világ több, mint 200 úti céljába átszállási lehetőséget nyújtó müncheni repülőtérre üzemeltetnek heti több alkalommal járatokat. A menetrend szerinti járatok a szezont követően is, egész évben üzemelnek, hiszen kihasználtságuk töretlenül magas arányt mutatott eddigiekben is.

A mai napon a charter forgalom mellett a Debreceni Nemzetközi Repülőtéren a legnagyobb forgalmat bonyolító, a repülőteret bázis repülőtérként használó Wizz Air légitársaság gyakorló-kiképző repülése során le- és felszállásokat, megközelítéseket végrehajtó repülőgépe is megjelent.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.