BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Bővítene Magyarországon a Stadler

Ma közel 500 fős a tíz éve 7 alkalmazottal indult, és azóta majdnem 60 millió eurónyi beruházást végrehajtott Stadler csoport magyarországi érdekeltsége.

A Stadler csoport eddig közel 60 millió eurót fektetett be Magyarországon, minden egyes eurónyi beruházás jó döntés volt, mondta a társaság ma 10 éves pusztaszabolcsi vasúti járműjavító bázisának születésnapi ünnepségén Peter Spuhler, a Stadler tulajdonosa.

A Stadler hét fővel indult Magyarországon, ma közel 500 főt foglalkoztat

Mint ismertette, cége az elmúlt 10 évben sorra hozta az új kompetenciákat Magyarországra: a szervizközpont után megalapította a szolnoki alumínium kocsiszekrény gyárat, amely a csoport minden egységének szállít, és amely ugyanolyan minőséget állít elő, mint a svájci és a németországi üzemek. Ezután szintén Szolnokon beindította forgóváz központot, amelyet hamarosan bővítenie kell.

Peter Spuhler emlékeztetett, hogy a Stadler hét fővel indult Magyarországon, ma közel 500 főt foglalkoztat. Eddig majdnem 400 vonatot rendeltek a vállalattól az itteni megrendelők, azaz a MÁV és a GYSEV. Fő magyarországi gyártópartnere a Dunakeszi Járműjavító.

Peter Spuhler Világgazdaságnak adott nyilatkozata a holnapi Világgazdaságban olvasható.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.