BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A tervek szerint folyik az M35-ös pálya építése

Az új autópálya Debrecen és Berettyóújfalu közötti első, 5,43 kilométeres szakasza várhatóan már 2018 év elejére elkészül.

Az M35 autópálya Debrecen és Berettyóújfalu közötti első, 5,43 kilométeres szakasza, valamint az 5,5 kilométer hosszon, új nyomvonalon megépülő 481. számú főút várhatóan már 2018 év elejére elkészül. A beruházás második, 20,2 kilométer hosszú, a 481. számú főút – Berettyóújfalu közötti részét pedig jövő év végén vehetik birtokba az autósok.

Az M35 I. ütemben a 4. számú főút és a 481. számú főút közötti szakaszon a nyomvonal teljes hosszában építkeznek. A 481. számú főúton földműépítés és átereszek építése zajlik.

Az M35 II. ütemben a 481. számú főút és a Berettyóújfalu közötti szakaszon folyamatos a beszállító utak karbantartása és az anyagbeszállítás, folyik az ideiglenes terelőutak kialakítása és a felhagyott régészeti gödrök visszatöltése. A kivitelező 1 kilométer hosszon töltésalapozás előkészítést végez, a főpályán pedig 4,5 kilométer hosszon épül a töltésalapozás. A hídépítési munkák most a szerkezeti cölöpök és a cölöpösszefogó gerendák, pillérek készítésének fázisában vannak. A szakaszon mederkorrekció, mederburkolatok és átereszek építése zajlik, valamint megtörténik a nagyfeszültségű távvezeték és a szénhidrogén vezeték kiváltása is.

A 4. számú főút és a 481. számú főút közötti részének kivitelezését a Colas Hungária-Colas Út Konzorcium végzi, nettó 17,2 milliárd forint értékben. Az új nyomvonalon megépülő a 481. számú főút kivitelezését az STR Építő Kft. végzi, 4,9 milliárdért. Az M35 II. ütemének kivitelezését a HÓDÚT Kft. és a Duna Aszfalt Kft. közösen végzi 46,9 milliárd forintért. A beruházás uniós és hazai forrás felhasználásával a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megbízásából, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.