BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Itt az ingyenes védelem a zsarolóvírusok ellen

A WannaCry zsarolóvírus globális támadásairól szóló hírek az elmúlt hetekben minden méretű és típusú vállalkozást arra késztetnek, hogy újragondolja informatikai biztonsági stratégiáját – állítja a Kaspersky Lab globális kiberbiztonsági vállalat.

A WannaCry zsarolóvírus globális támadásairól szóló hírek az elmúlt hetekben minden méretű és típusú vállalkozást arra késztet, hogy újragondolja informatikai biztonsági stratégiáját – állítja a Kaspersky Lab globális kiberbiztonsági vállalat. Ez a gyorsan terjedő újfajta kártékony program összesen 150 országban, több százezer szervezetet fertőzött meg világszerte úgy, hogy kihasználta az IT-rendszerek kritikus sebezhetőségét. Azoknak a vállalatoknak, amelyek további lépéseket kívánnak tenni a rendszereik védelméért, az MRG Effitas vizsgálata kézenfekvő megoldást nyújt IT költségvetéstől függetlenül – derül ki a Kaspersky Lab közleményéből.

Az eredmények azt mutatják, hogy az ingyenes védelem minden olyan vállalkozás számára elérhető, amelyek WannaCry típusú támadással szembesülhetnek.

Vladimir Zapolyansky, a Kaspersky Lab kis-és középvállalati részleg vezetője kiemelte, a zsarolóvírusok nem az egyetlen olyan informatikai probléma, amellyel a szervezetek találkozhatnak. A kis- és középvállalkozások különösen veszélyeztetettek, mivel általában kevés vagy semmilyen biztonsági részlegük nincs. Mindemellett nagy hangsúlyt fektetnek az üzleti növekedésre, ezért általában kevés figyelmet fordítanak az informatikai biztonságra, és ez megnehezíti számukra a különböző kiberfenyegetések elleni védelmet – írja a Kaspersky Lab.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.