BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Megvan mennyit kér a Waberer's egy részvényért

A cég törzsrészvényeivel a kereskedés várhatóan 2017. július 6-án kezdődik a Budapesti Értéktőzsde részvénypiacának Prémium kategóriájában.

A Waberer’s International Nyrt. 5100 forintban határozta meg a társaság által kibocsátandó új törzsrészvények és a CEE Transport Holding B.V. („Értékesítő Részvényes”) által értékesített részvények árát az ajánlattétel („Ajánlattétel”) keretében – közölte a társasság. A befektetők június 29-ig jegyezhettek részvényeket 5100 és 6300 forint közti ársávon.

Az ajánlat teljes összege 22,56 milliárd forint (kb. 72,8 millió euró) a túljegyzési opció nélkül (az „Alap ajánlat”) és 24, 69 milliárd forint (kb. 79,6 millió euró), ha a túljegyzést teljes egészében lehívják. Az Ajánlattétel a legnagyobb IPO a Budapesti Értéktőzsdén 1998 óta. Az alap ajánlat egy 15,50 milliárd forint (kb. 50,0 millió EUR) összegű elsődleges értékesítésre történő felajánlásból és egy 7 milliárd forint (kb. 22,8 millió euró) összegű másodlagos értékesítésre történő felajánlásból áll. Az alap ajánlaton túl 2,1 milliárd forint (kb. 6,9 millió EUR) összegű meglévő részvényt biztosítottak a befektetőknek a túljegyzés keretében. A társaság ajánlattételi ár alapján számított piaci kapitalizációja a tőzsdére lépéskor 90 milliárd 238 millió forint (kb. 291,0 millió euró).

Az alap ajánlat során 4 423 434 törzsrészvényt kínálnak fel a befektetőknek, beleértve 3 039 706 újonnan kibocsátott törzsrészvényt és 1 383 728 meglévő törzsrészvényt az Értékesítő Részvényes tulajdonában lévőkből. Az alap ajánlaton felül 416 566 meglévő részvényt biztosítottak a befektetőknek a túljegyzés keretében. Az teljes ajánlat (beleértve a túljegyzést) körülbelül 82 százalékát allokálták az intézményi befektetők számára, 0,2 százalékát a munkavállalóknak és a Csoport tisztségviselőinek, 17,8 százalékát pedig a kisbefektetőknek. A nyilvános ajánlattétel során 860 180 törzsrészvényt értékesítenek a befektetők számára, beleértve 540 226 újonnan kibocsátott törzsrészvényt és 245 920 meglévő törzsrészvényt az Értékesítő Részvényes tulajdonában lévőkből, és 74 034 meglévő törzsrészvényt allokáltak a befektetőknek az Értékesítő Részvényes tulajdonában lévőkből a túljegyzés keretében.

 A Waberer's az ajánlattétel keretében nagyjából nettó 14 milliárd forrást von be, amit a Link sp. z.o.o. és a Link Sevices sp. z.o.o. felvásárlására, továbbá általános társasági célokra és forgótőkeként fog felhasználni. Az ajánlattétel lezárása után, a túljegyzési opció teljes lehívását feltételezve a közkézhányad a Társaság alaptőkéjének kb. 27%-át fogja kitenni. A Mid Europa Partners – a CEE Transport Holding B.V.-n keresztül – a Társaság alaptőkéjének 70%-át fogja birtokolni.

A cég törzsrészvényeivel a kereskedés várhatóan 2017. július 6-án kezdődik a Budapesti Értéktőzsde részvénypiacának Prémium kategóriájában.

A Concorde elemzői már korábban jelezték, hogy a befektetésben nem feltétlenül a Waberers’s fundamentumai vonzók, hanem azok árazása, miután a versenytársakhoz képest magas diszkonton értékesítik a részvényeket.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.