BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ismét profitot termel az Immofinanz

Az előző évi 243,3 millió eurós veszteség után 105,3 millió eurós profitot ért el az osztrák Immofinanz az első fél évben – derült ki a cég gyorsjelentéséből.

Az előző évi 243,3 millió eurós veszteség után 105,3 millió eurós profitot ért el az osztrák Immofinanz az első fél évben – derült ki a cég gyorsjelentéséből. Ez részvényenként 0,11 eurós nyereségnek számít. Az orosz érdekeltségek nélkül, amelyeket év végig értékesítenek, 113,1 millió euró nyereséget könyvelhetett el a cég. A legutóbbi számítás szerint tavaly az első fél évben 123,9 millió euró veszteség keletkezett. A vállalat már korábban közölte, hogy előrehaladott tárgyalásokat folytat a potenciális vevőkkel az orosz érdekeltségek eladásáról. A vállalat életében a következő nagy lépés a CA Immóval való egyesülés lesz.

Forrás: MW

EBIT-soron az egy évvel ezelőtti 68,5 millió eurós mínusz után 35,8 százalékos plusz keletkezett. A bérbeadásból származó jövedelem 0,9 százalékkal 114,9 millió euróra mérséklődött. Ingatlanértékesítésből 2 millió eurós nyeresége származott a cégnek. Az Immofinanz portfóliójának 13,9 százaléka van Magyarországon, ahol hat hónap alatt 13,9 millió euró bérbeadásból származó jövedelme keletkezett a cégnek. Többek között a Stop Shop bevásárlóközpontokat birtokolja nálunk az Immofinanz.

A 2017-es pénzügyi évre részvényenként 0,06 eurós osztalék kifizetését tervezik. A részvény árfolyama a bécsi tőzsdén tegnap délután 2,1 százalékos pluszban, 2,17 eurón járt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.