BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hamarosan jön a hangalapú fizetés az Apple-nél

Kedden debütál az Apple új operációs rendszere, az iOS 11, a személyek közötti fizetést lehetővé tevő Apple Pay funkciót azonban csak később használhatják a felhasználók.

Ma debütál az Apple új operációs rendszere, az iOS 11, a személyek közötti fizetést lehetővé tevő Apple Pay funkciót azonban csak később használhatják a felhasználók – írja a CNet.

Keddtől tölthető le az Apple legújabb mobil operációs rendszere, az iOS 11, ennek azonban egyelőre még nem lesz része a személyek közötti, ún. peer-to-peer fizetést lehetővé tevő funkció. A szolgáltatást ugyanakkor hamarosan, még az ősszel élesítik az Apple termékein, így az nem csak az Iphone-okon, hanem iPaden, Apple Watch-on is használható lesz.

Akár Apple Watch-ról is tudunk majd pénzt küldeni
Forrás: AFP

Az Apple szolgáltatása lehetővé teszi majd, hogy a kontaktlistánkon szereplő emberek közül bárkinek pénzt utaljunk a mobileszközünk segítségével telefonos csetfelületen keresztül, de a Siri intelligens személyi asszisztensen keresztül akár beszédhanggal is indíthatunk tranzakciót. Vagyis az újítás nagyban megkönnyíti az elektronikus fizetéseket.

Az Apple álláspontja szerint a szolgáltatás nem késik, mindig is egy későbbi, őszi iOS frissítésként tervezték elérhetővé tenni az szolgáltatást. A piacon jelenleg is vannak olyan online fizetést lehetővé tevő alkalmazások, mint a PayPal vagy a Venmo, melyek segítségével viszonylag egyszerűen utalhatunk pénzt. Az Apple Pay azzal nyújt többet ezeknél, hogy a cég összes termékébe beágyazza a szolgáltatást, így sokkal kényelmesebb megoldást biztosít az Apple-felhasználók számára.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.