BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Adatvédelem terén lépne előre a Facebook

A Facebook hétfőn bejelentette, nyilvánosságra hozták adatvédelmi elveiket, illetve hamarosan oktatóvideókkal is jelentkeznek a felhasználók számára, melyekből kiderül például, hogyan kontrollálhatják, ki férhet hozzá információikhoz. A lépéssel a vállalat alighanem az Európai Unió májusban bevezetésre kerülő szigorúbb adatvédelmi rendeletére reagál.

A közösségi oldal oktatóvideó tartalmazni fogják,

  • hogyan menedzselhetjük azokat az adatokat, amelyek alapján algoritmusuk reklámokat választ számunkra,
  • hogyan törölhetünk korábbi posztokat,
  • illetve, hogy mi történik adatainkkal, ha töröljük fiókunkat
  • – írta blogposztjában Erin Egan, a Facebook vezető adatvédelmi munkatársa. A Reuters cikke szerint több mint kétmilliárd felhasználóval rendelkező techóriás első ízben hozza nyilvánosságra adatkezelésre vonatkozó irányelveit, mely nem összekeverendő a regisztrációkor elfogadott felhasználói feltételekkel.

    Forrás: AFP

    Megértjük, hogy bár a felhasználók kapcsolatépítésre használják a Facebookot, nem szeretnének mindent megosztani mindenkivel – beleértve minket is. Fontos, hogy maguk dönthessenek saját adataik felhasználásáról

    – fogalmazott Egan.

    A bejelentés egybecseng az Európai Unió törekvéseivel, május 25-én ugyanis életbe lép az unió új adatvédelmi rendelete, mely az internet születése óta a legkomolyabb törvényi előrelépést jelentheti adatvédelem területén a Reuters szerint. Az új jogszabályok értelmében például a vállalatoknak 72 órán belül kell jelenteniük minden adatvédelemmel kapcsolatos visszaélést, a felhasználóknak pedig lehetőséget biztosítana bármilyen információ törlésére.

    Címoldalról ajánljuk

    Tovább a címoldalra

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.