Cégvilág

Történelmi árbevételt ért el az LG

Közzétette 2017 egészére és negyedik negyedévére vonatkozó eredménybeszámolóját az LG Electronics (LG). A dél-koreai társaság története legnagyobb árbevételét érte el az elmúlt évben, nyereségét pedig közel a kétszeresére növelte.

Az LG 2017-ben rekordnagyságú, 61,4 billió won (55,4 milliárd dollár) árbevétellel zárta az évet, ami 10,9 százalékkal múlta felül a 2016-os értéket. Az éves nyereség 85 százalékkal 2,47 billió wonra (2,23 milliárd dollár) ugrott, így 2009 óta az elmúlt év hozta a legnagyobb profitot a társaság számára. Abban, hogy az eredmény egy esztendő alatt közel a kétszeresére nőtt, a prémium háztartási eszközök és a televíziók piaci sikere játszotta a kulcsszerepet, de jól teljesítettek a felső kategóriás okostelefonok – köztük az LG V30 is.

Nagyon jó adatokat mutat ki az LG 2017 a negyedik negyedévre is, ebben az időszakban a bevételek 15 százalékkal 16,96 billió wonra (15,3 milliárd dollár) nőttek 2016 azonos időszakához képest, az eredmény pedig elérte a 366,8 milliárd wont (330,9 millió dollár).

A cég négy fő részlege szintén jó eredményeket hozott tavaly, de egyik-másiknál átmeneti nehézségek is jelentkeztek.

Az LG Home Appliance & Air Solutions Company 19,23 billió won (17,34 milliárd dollár) éves árbevételt ért el, amely 11 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest. A bevételnövekedés a prémium termékek, például a TWINWash mosógépek, az InstaView hűtőgépek és az energiahatékony háztartási gépek iránti fokozott keresletnek köszönhető. Az éves adatok annak ellenére alakultak ilyen pozitívan, hogy a negyedik negyedévben az LG SIGNATURE megnövekedett marketingköltsége, az észak-amerikai infrastrukturális beruházások, valamint az AI készülékek és a robottechnika fejlesztés K + F ráfordításai miatt az üzemi eredmény csökkent.

Az LG Home Entertainment Company 18,67 billió won (16,85 milliárd USD) éves bevételt ért el, amely 7 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest. Az 1,57 billió wonos (1,41 milliárd dollár) éves üzleti eredmény az LG OLED és az UHD TV termékek iránti kereslet folyamatos növekedésének köszönhető.

LG OLED tévék Las Vegasban az idei CES-en. 
Forrás: AFP | Fotós: DAVID MCNEW

Az LG Mobile Communications Company 11,67 billió won (10.52 milliárd USD) éves értékesítést ért el a kihívásokkal teli piacon a kínai márkákkal vívott erős konkurenciaharc ellenére.

Az LG Vehicle Components Company éves árbevétele 3,49 billió won (3,15 milliárd dollár) volt tavaly, közel 26 százalékkal növekedve az előző évhez képest. A cég negyedik negyedéves jövedelmezősége csökkent, mivel az infotainment üzletágban az értékesítés átmenetileg visszaesett és új beruházásokra is sor került. Az elektromos járművek globális piacának növekedése azonban várhatóan fokozni fogja az alkatrészek iránti keresletet 2018-ban.

negyedik negyedév LG Electronics 2017-es eredmény
Kapcsolódó cikkek