BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Alállomások sorát telepíti az Elmű-ÉMÁSZ

Az új fogyasztói igényekre, a felhasználói elvárásokra reagálva a következő 10 évben 17 új alállomást létesítenének – jelentette be a társaság ügyvezetője.

Az új fogyasztói igényekre, a magasabb felhasználói elvárásokra reagálva az Elmű-ÉMÁSZ Hálózati Kft. – amely évente átlagosan 30 milliárd forintot költ hálózata bővítésére, fejlesztésére – a következő 10 évben 17 új alállomást kíván létesíteni – jelentette be Béres József, a társaság ügyvezetője a társaság tájékoztatóján.

Ebből az idén harmat adna át a kft.: Szécsényben, Újhartyánban és Gyöngyöshalászon. 2020-ig 120 kilométernyi földalatti kábelt helyezne el az Elmű-ÉMÁSZ a Mátrában és a Bükkben – ahogy erről a csütörtöki Világgazdaság beszámolt.

Hátszelet kapott az ÉMÁSZ óriásprojektje

Az oszlopos megoldásnál sokkal drágább a 70-120 centi mélyre történő kábelfektetés, a mátrai munkát pedig külön nehezítik a sziklák és a megközelíthetőséget rontó domborzati adottságok. A kormány nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű közigazgatási hatósági üggyé nyilvánította közel húsz bükki, illetve mátrai település áramelosztó vezetékeinek földkábelre való cseréjét.

Az Elmű-ÉMÁSZ folytatja az intelligens megoldások bevezetését is a hálózat automatizálásban és az ügyféltájékoztatásban. E megoldásoknak köszönhetően tavaly már több mint egymillió ügyfelet kapcsoltak vissza automatikusan két percen belül.

További részletek a pénteki Világgazdaságban.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.