BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Karkötőkkel ellenőrizné munkavállalóit az Amazon

Az amerikai kiskereskedelmi óriás menedzsmentjéről köztudott, hogy szívesen hagyatkozik a legújabb technológiára, és a munkavállalóival is keményen bánik. A munkavállalókat ellenőrző karkötőkkel azonban lehet, hogy egy kissé túllőttek a célon – írja a Handelsblatt.

Az Amazon szigorítani akarja munkavállalóinak ellenőrzését, és e célból a kereskedelmi óriás egyre inkább titkosszolgálati módszerekre kíván támaszkodni a Handelsblatt német üzleti napilap értesülése szerint.

Az amerikai csomagküldő vállalatról köztudott, hogy előszeretettel tesz a legújabb technológiákra. A céghez befutó megrendeléseket például az „Alexa” beszédfelismerő programmal úgy akarja forradalmasítani, hogy az ügyfél mindent hangos bemondással tudjon megrendelni. Most azonban az online-kereskedelmi óriás nyilvánvalóan saját munkatársai ellenőrzésére akarja bevetni a legújabb technológiát.

Jeff Bezos, az Amazon alapítója és főtulajdonosa, nem mellesleg a világ leggazdagabb embere
Forrás: K.Asif/India Today Group/AFP

A New York Times szerint az Amazon ugyanis két új szabadalmat jelentett be egy speciális karkötő kapcsán. Az amerikai lap információi szerint

a cég a karkötő segítségével következtetni tud az alkalmazottak minden mozdulatára, például, hogy a munkahelyén ül, a vécére ment, vagy hogy mennyi ideig tart szünetet a munkában.

Az Amazon nem nyilatkozott az értesülésről.

A szabadalmi dokumentumokra hivatkozva a New York Times cikke további részleteket is megemlít. A karkötők pontosan rögzíteni tudják a munkavállalók kezének minden mozdulatát. Ennek érdekében az amerikai kiskereskedelmi óriás olyan ultrahangos és vezeték nélküli technológiát alkalmaz, amely lehetővé teszi, hogy a karkötő például rezegjen, ha érzékeli, hogy a raktári dolgozó rosszul osztályoz egy csomagot.

Az még nyitott kérdés, hogy valóban be akarja-e vetni az Amazon az új karkötőt, és ha igen, mikor. A szabadalmakról azonban rá lehet ismerni az amerikai vállalat vezetőinek stílusára.

Az Amazon menedzsmentje ugyanis az alkalmazottakkal való kemény bánásmódjáról ismert

- írja a német lap.

A cég vezetése folyamatosan vizsgálja, hogy miként tudnák a cég raktári dolgozóit világszerte rászorítani, hogy még pontosabban teljesítsék az ambiciózus szállítási célkitűzéseket.

https://www.vg.hu/gazdasag/az-amazon-kuzdotte-fel-magat-csucsra-az-iden-773785/

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.